dimecres, 19 de maig del 2010

II Cursa de Muntanya de Berga

El passat diumenge dia 16 de maig es va disputar a Berga la II Cursa de Muntanya, amb un recorregut de 31,400 km i un desnivell acumulat de 4220 m, segona prova puntuable per a la IX Copa Catalana de Curses de Muntanya (Skyrunning).
Sortint de la plaça Viladomat, al mateix centre de Berga, els corredors van haver d’afrontar un recorregut molt tècnic passant per la Serra de Queralt, els Rasos de Peguera i la Figuerassa. Aquest any fins i tot es va trepitjar neu en algun tram i es van haver d’instal·lar cordes a la baixada de la Torre de l’Enginyer.
En categoria femenina cal destacar la disputa entre Esther Hernández i Núria Picas, éssent aquesta última la vencedora final, i quedant l’altra en segona posició. El tercer lloc va ser per a Yolanda García.
En categoria masculina, el vencedor va estar el corredor local Pau Bartoló que, coneixedor del terreny, va ser conservador en un primer moment fins que finalment va avançar en Josep Maria Pijuan, líder actual de la Copa, que va quedar segon. La tercera posició se la va endur Òscar Carrasco.

La classificació general provisional de la Copa Catalana segueix estant encapçalada per Esther Hernández i Josep M Pijuan.

Actuals líders de la Copa: Josep M Pijuan i Esther Hernández