dilluns, 26 d’abril del 2010

3a Cursa de les Fonts - Xerta

El passat diumenge 25 d’abril va tenir lloc la 3a Cursa de les Fonts, que enguany forma part del 3r Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre i del VIII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.

El dia s’anunciava calorós, una fina boira cobria la vall de l’Ebre a primera hora del matí, senyal inequívoca de forta calor i poc vent. Els 211 corredors (dels quals 20 dones) anaven arribant a la Plaça Major de Xerta i es preparaven a prendre la sortida. Primer les dones, a les 9h00 davant l’atenta mirada dels homes, de xertolins encuriosits i d’alguns acompanyants que no es van voler perdre la sortida. Un quart d’hora més tard sortien els homes, com unes fúries, enguany la batalla s’anunciava dura.
Als primers compassos es formava un grup de 6 corredors capdavanters, del qual s’escapà el corredor camarlenc de la Selecció Catalana Kiko Martí, guanyador de la 1ª edició, seguit molt de prop per un altre membre de la Selecció Catalana, Xavier Espiña. Una mica més lluny, el grup es va anar desfent a mesura que els seus membres arribaven a la Coscollosa, el punt més alt del recorregut (Km 15 aprox.).
A la baixada, Kiko Martí (AEC Terra de Fang), que va aguantar el seu avantatge, es va proclamar guanyador de la 3ª edició de la Cursa amb un temps de 2h27m11s, seguit a un minut per Xavier Espiña (C.E. Guissonenc) en 2h28m11s, i tancant el podi el corredor de la UEC Anoia Jaume Folguera (actual líder del Circuit de les Terres de l’Ebre) amb un temps de 2h34m41s.

Pel que fa a les dones, des d’un bon principi el trio capdavanter (format per Lucía Caballero de la UEC Anoia, Ma Elena Ferreres i Ana Belen Balagué, totes dues de la UEC Tortosa) es va escapar de la resta de corredores. A la pujada a la Coscollosa, la Lucía va deixar enrere les seves companyes que ja no la van tornar a veure, finalitzant la cursa en un temps de 3h27m29s. L’Ana Belen va intentar escapar-se per assegurar el 2n lloc a la general, però la Ma Elena va realitzar una gran baixada i es va avançar a la seva companya. La Ma Elena va finalitzar la cursa amb un temps de 3h39m07s i l’Ana Belen tancà el podi amb 3h42m25s.
Una vegada a la Plaça, els corredors es van poder recuperar amb el servei de fisioterapeutes i la pasta-party prevista per l’organització. Enguany, al contrari de l’any passat, el temps va companyar i va permetre als corredors disfrutar d’un recorregut dur però bonic.